Min pileverden

Min pileverden begyndte i 2004. Min veninde spurgte, om jeg ville med på et kursus, der hed 'Pileflet i haven', den var jeg med på og kurset levede til fulde op til sit navn. Det foregik i den skønneste landbohave på Nordfyn - en weekend i maj i skønt vejr - og der var mulighed for at flette alt til haven som nybegynder. Der var også mere drevne pileflettere med og jeg var solgt. Jeg fik selv flettet en løgkurv, lidt rangleflet og et levende piletræ. I 2005 tog vi afsted igen, med samme succes og begejstring - jeg flettede en blomsterkurv, blomsterstativ og igen levende piletræer.

Dengang arbejdede jeg på Syddansk Universitet i Odense og havde en meget sød kollega, som havde flettet i mange år og selv dyrkede pil. Af hende fik jeg 5 forskellige sorter, som jeg ville stikke i en planlagt, nyetableret 'pileplantage' i min have. Det blev en realitet først i april 2006.

I mellemtiden havde jeg købt mine første 'pilebøger' og lånt flere på biblioteket. Jeg fik konstant ideer til, hvad jeg ville flette og hvor.

Det er blevet til 2 weekendkurser mere, det ene på en skole på Midtfyn med Henrik Kåg fra Bjørnø og senest hos Anne Folehave på Nordfyn, hvor vi var en flok piger, der tog på kursus sammen. 

I april 2010 anlagde jeg en ny pileplantage på 300 m2 hos min bror, som har et nedlagt gartneri og købte yderligere 3 pilesorter.

Pileplantagen april 2010

300 m2 pileplantage under etablering. Her er jeg næsten klar til at stikke de 600 stiklinger, der ligger hjemme i køleskabet. De skal helst stikkes i marts, så det er høje tid

Pileplantagen december 2014

Klar til høst i det skønneste vintervejr. Det kan være en særdeles kold omgang, men når jeg er i gang kan jeg sagtens holde varmen

Det er en hobby, der i den grad griber om sig - både mht. ideer, plads, tid og meget andet. Fx. har jeg ikke kunnet finde en løsning på at få opblødt pilene, men nu har jeg gravet et kar i haven og fået fat i et gammelt zinkbadekar, så er det løst.

Her i 2016 er jeg mange pilebøger og ideer, muligheder, erfaringer, løsninger og pil rigere. Nu er jeg klar til at sælge:

  • pil (tørret og frisk)
  • pil og hjælp til etablering af pilehytter og hegn
  • pilestiklinger - 8 forskellige sorter
  • evt. mulighed for høst-selv